Ingrediente:
- carne macinata mixta ( vita si porc) 700 gr
- cascaval afumat 300 gr
- ceapa,usturoi,piper macinat
- suc de rosii 1,5 lt
- busuioc
- miez de paine
- oua 4-5 buc
- sunca Praga feliata
- patrunjel
- parmezan
Se prepara chiftelutele ( forma: rotunde micute )din: carne macinata ,usturoi,ceapa,patrunjel,miez paine, sare ,piper macinat si 2 oua si se prajesc in ulei bine incins.Separat se pune la fiert o jumatate de ora sucul de rosii ( unde punem si cateva frunze de busuioc proaspat),pana devine mai dens.Punem pastele la fiert in apa clocotita, cu sare, le lasam sa fiarba dar atentie sa nu se faca prea moi . Se pun restul de oua la fiert pana devin tari dupa care se taie feliute.
Intr-un castron mare se amesteca pastele scurse cu: chiftelutele ,piperul, sunca de Praga taiata feliute mici, cu ouale fierte cu cascavalul afumat taiat cubulete , parmezanul si in final cu restul din sosul de rosii.
Intr-o tava se toarna pe fundul acesteia o parte din sosul de rosii cat sa acopere dupa care se pune compozitia de paste si se presara cu parmezan deasupra. Se baga la cuptor pentru 35 minute cca la 180 de grade C pana se formeaza crusta deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu