marți, 24 septembrie 2013

Crepes cu vinete la cuptor

Ingrediente:
Pentru crepes:
  • 100 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • sare
Pentru umplutura :
  • 4 vinete
  • 300 ml pulpa rosii
  • 3 mozzarelle ( total cca 300 gr)
  •  100 gr parmezan
  • ceapa
  • busuioc
  • oregano
  • ulei  pentru prajit
Mod de preparare:
Se spala vinetele, se taie extremitatile si se felieaza in lungime de o grosime de 1/2 cm.Se prajesc in  mult ulei dupa care se scot pe servetele absorbante.
Se taie ceapa fin si se  prajeste in ulei de masline adaugand  si pulpa de rosii, sarea,oregano, si busuiocul .Se lasa  la facut  pe foc lent.
Se prepara clatitele ( 4 bucati ies) folosind o tigaie de 24 cm .
Intr-o forma rotunda  de diametru 24 cm  se pun 3 linguri din sosul de rosii si se intinde pe toata suprafata formei. Punem o  clatita dupa care mai punem putin sos,  deasupra punem vinete, mozzarela taiata cuburi, parmezan dupa iar o clatita si asa mai departe pana la a 4 clatita pe care punem sosul ramas si parmezanul.
Atentie sa distribuiti bine toate ingredientele pentru a va ajunge pentru toate clatitele.
Se baga la cuptor  la 200 grade pentru aproximativ 20-25 minute pana se formeaza o crusta deasupra .

Pofta buna !!!!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu