Am gasit aceasta reteta zilele trecute si azi m-am hotarat sa o incerc...fara cuvinte si ca aspect dar si la gust!!!
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
Umplutura:
- 1 kg mere
- 6 linguri zahar
Bezea:
- 4 albusuri
- 8 linguri zahar
Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul;
se pune uleiul si se amesteca bine,dupa care se pune laptele, faina si praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt
sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, punem aluatul si dam la cuptor, la
foc potrivit (180 grade C.) pentru cca. 15 minute ( nu trebuie copt
decat pe jumatate).
Intre timp se pregateste umplutura de mere: se curata merele si se dau pe razatoarea mare; se calesc cu zahar . Se lasa apoi umplutura de mere sa se raceasca putin.
Se scoate din cuptor blatul si se aseaza deasupra lui merele calite.
Se bate albusul spuma tare cu cele 8 lg de zahar si se aseaza cat mai
uniform deasupra merelor, apoi se da iar la cuptor pana se rumeneste
albusul deasupra (cca. 10-15 minute)Se scoate din cuptor blatul si se aseaza deasupra lui merele calite.
Se taie dupa ce se raceste.
E nemaipomenita aceasta prajitura!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu