marți, 1 octombrie 2013

Orez cu ciuperci (funghi porcini)


Ingrediente:
30 gr.ciuperci uscate( funghi porcini)
orez 300 gr
sare,piper
ulei masline
patrunjel
supa pui sau legume ( eu am avut zeama fiarta de la un pui)
unt 60 gr 
parmezan ras

Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune la topit jumătate din untul indicat , apoi se adaugă ceapa curatata si tocata marunt si se lasa la calit cateva minute, dupa care se pune si orezul si se mai lasa cateva minute, se adăuga  supa  și se fierbe la foc moderat , amestecând și adăugând un pic de supa atunci când este necesar.
Într-o altă tigaie , puneți uleiul și un cățel de usturoi zdrobit ,se lasa cateva minute la calit  apoi se adauga ciupercile, curățate și tăiate felii  daca sunt proaspete.Eu am folosit ciuperci uscate  (le-am pus   20 de minute in apa calduta  sa stea inainte sa le folosesc).Am adaugat  la ciuperci putina sare si piper( se adaugă, dacă este necesar supa de legume daca nu s-au facut (ar trebui să dureze un maxim de 10-12 de minute în total).Cateva minute inainte ca orezul sa fie copt se adauga ciupercile deja preparate.
Odată fiert orezul, se adauga parmezanul ras si restul de unt, se amestecă bine și se lasă să se raceasca timp de câteva secunde dupa care se pune patrunjelul taiat. 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu