marți, 1 octombrie 2013
Orez cu ciuperci (funghi porcini)
Ingrediente:
30 gr.ciuperci uscate( funghi porcini)
orez 300 gr
sare,piper
ulei masline
patrunjel
supa pui sau legume ( eu am avut zeama fiarta de la un pui)
unt 60 gr
parmezan ras
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune la topit jumătate din untul indicat , apoi se adaugă ceapa curatata si tocata marunt si se lasa la calit cateva minute, dupa care se pune si orezul si se mai lasa cateva minute, se adăuga supa și se fierbe la foc moderat , amestecând și adăugând un pic de supa atunci când este necesar.
Într-o altă tigaie , puneți uleiul și un cățel de usturoi zdrobit ,se lasa cateva minute la calit apoi se adauga ciupercile, curățate și tăiate felii daca sunt proaspete.Eu am folosit ciuperci uscate (le-am pus 20 de minute in apa calduta sa stea inainte sa le folosesc).Am adaugat la ciuperci putina sare si piper( se adaugă, dacă este necesar supa de legume daca nu s-au facut (ar trebui să dureze un maxim de 10-12 de minute în total).Cateva minute inainte ca orezul sa fie copt se adauga ciupercile deja preparate.
Odată fiert orezul, se adauga parmezanul ras si restul de unt, se amestecă bine și se lasă să se raceasca timp de câteva secunde dupa care se pune patrunjelul taiat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu