marți, 1 octombrie 2013
Budinca de orez
Ingrediente:
100 g orez
250 ml lapte cald
30 g unt (la temperatura camerei - moale insa nu topit)
3 oua
120 g zahar
1 lingura cu faina alba ”000” proaspat cernuta
1 lamaie mare
sare
Mod de preparare:
Orezul se fierbe timp de 20 de minute in apa cu sare, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn dupa care se scurge de apa si se pune apoi intr-o cratita potrivita, neaderenta. Se adauga laptele cald (laptele trebuie sa acopere orezul) si se lasa orezul la fiert timp de 15 minute, la foc mic, pana absoarbe tot laptele. Este important sa amestecati frecvent cu ajutotul unei linguri din lemn, pentru a evita formarea unei pelicule la suprafata. Orezul fiert se lasa sa se raceasca.Se separa atent albusurile de galbenusuri. Orezul pregatit anterior (fiert si racit) se amesteca cu 90 g zahar, 15 g unt, faina, galbenusurile si coaja rasa de lamaie (eu am adaugat coaja rasa a 1/2 lamaie mare). Puteti realiza amestecul cu ajutorul mixerului electric - folosind paletele spiralate, la viteza minima si adaugand ingredientele in ordinea mai sus mentionata.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza apoi cu grija in amestecul pregatit anterior ( se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos) Se unge cu unt si se tapeteaza cu zahar tava . Compozitia pregatita anterior se aseaza in tava astfel incat sa ramana aproximativ 5 mm pana la limita superioara a acesteia (budinca va creste usor in timpul pe care il petrece in cuptor). Se incinge cuptorul. Se lasa budinca aproximativ 25 de minute la 170 grade c.
Se scoate vasul din cuptor si se lasa budinca sa se raceasca. Cand s-a racit suficient se aseaza in frigider pentru cel putin o ora inainte de servire.Se poate decora cu caramel.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu