joi, 14 martie 2013

Papanasi fierti

Ingrediente:
  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 125 gr gris
  • 2 lg zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 2 lg zahar
  • rom
Mod de preparare:
Branza se amesteca cu grisul, se adauga zaharul si vanilia, apoi se adauga si ouale pe rand dupa care se lasa
 jumatate de ora la odihna. Se pune apa la fiert impreuna cu  esenta rom.
Intr-o tava larga topiti untul  si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu.
 Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute sau daca e mai moale  se pune cu lingura . Cand apa fierbe da-ti focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei.
Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet  pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet. Eu dupa aceea am pus deasupra  dulceata de visine  ...sunt deliciosi!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu